Tisztító gyakorlatok – Kriya

Gondolkodtál már azon milyen állapotban lehet a szervezeted?

A legtöbb ember 40 éves koráig nem igazán törődik magával, pedig minél hamarabb válsz tudatossá, annál tovább tudsz ép testben élni.


Barátnőmmel tegnap beszélgettünk arról, hogy igazából bizonyos folyamatokat akkor lehetne megelőzni vagy lelassítani, hogyha már 20 éves korban figyelmet szenteltünk volna rá.


De mit tudsz tenni a jelenben?


Egyrészt rendkívül fontos tudatosítani, hogy milyen az életmódod. Nincs min szépíteni, a közérzeted nagyban azon múlik, hogy Te mennyit teszel saját testi-lelki-szellemi jólétedért. Figyelembe veszed-e tested és lelked valódi szükségleteit?


Nem arra gondolok, hogy amit megkívánsz, azt megeszed/megiszod. Pont az ellenkezőjére. Hogy csak akkor eszed vagy iszod meg, ha tudod, hogy az a testednek valódi tápanyag, valódi érték.
Fizikai tested állapota az étkezés és mozgás szinergiáján múlik. Megfelelő minőségű és mennyiségű mozgás mellett egy egészséges étrenddel sokat teszel azért, hogy hosszú és egészséges életed legyen.


Érdemes rendszeresen, napi és alkalmi tisztító gyakorlatokat is végezni. Ez lehet, hogy eleinte kimerül abban, hogy használsz nyelvkaparót vagy orrmosó kannát, de lehet, hogy tovább is jutsz majd.
Egy biztos. Hogyha elkezdesz rendszeresen jógázni, ha valóban átadod magad a jóga folyamatának, akkor ezek a technikák természetessé válnak a számodra. Természetes lesz az életmódod, a fogyaszási szokásaid, a gondolataid és érzéseid is tisztábbak és egészségesebbek lesznek.


Szerintem jól hangzik 🙂


Ha szeretnél velem gyakorolni és feljődni a jóga ösvényén, akkor jelentkezz be a számodra szimpatikus jógaórára vagy kérj magánjóga alkalmat.


Legnagyobb szeretettel 💙


Namaste

Orsy

Facebook
Pinterest
Twitter