Ismerj meg!

Tudj meg többet a végzettségemről, munkámról és rólam. 

A "munkában"

"A belső szabadsághoz vezető út első lépése az önkorlátozás"

"A belső szabadsághoz vezető út első lépése az önkorlátozás"

Kiegyensúlyozottságra, nyugalomra, belső békére mindenki vágyik.

Kiegyensúlyozottságra, nyugalomra, belső békére mindenki vágyik.

Mindenki szeretné egyensúlyba hozni a napjait, legyen az cipész, építőmérnök, könyvelő, gyógytornász, közszereplő, vagy egyszerűen egy anyuka. A napi feladatok sűrűjében leghamarabb magunkról feledkezünk meg. Mindenki mást hajlamosak vagyunk előrébb sorolni, nehogy önzőnek, vagy nemtörődömnek gondoljanak. Mások véleménye hajt minket, nem a saját belső megítélésünk. Sokszor nem is tudjuk, pontosan kik is vagyunk valójában.

Személyes vágyam, hogy az óráimról úgy távozhasson minden vendég, hogy kapott valamit, ami feltölti, egyensúlyba hozza, könnyebbé teszi a mindennapjait, vagy közelebb viszi saját belső Önmagához. Esetleg mindezt egyszerre…

A jóga célja a „tudat elmévé módosulásának megszüntetése”. Ne azonosítsuk magunkat a környezetünkből érkező hatásokkal, reakciókkal. Ne induljunk újra és újra el ugyanazon a zsákutcán, hanem meglássuk belső fényünket, a lámpást, amely a saját utunkat világítja meg. Ahol minden egyértelművé válik. Már nem lesznek kérdéseink, mert mindenre saját magunkban lelünk választ.

Számomra ez a jóga.

A MAGÁNÉLETBEN

Mindenki csomaggal érkezik. Hurcoljuk magunkkal a múlt terheit, élményeit és tanításait. Sokszor évek alatt kaparjuk ki azokat a csontvázakat, amik az igazi tanításokat hordozzák a számunkra. 

Én is ilyen vagyok.

Rendkívül hosszasan képes vagyok egy-egy problémát vizsgálni, mérlegelni, tudatosítani, amíg begyűjtök annyi bizonyítást és saját tapasztalatot, hogy döntést hozok. Ahogy a jóga mesgyéjére léptem ez a folyamat felgyorsult. 2013-ban kezdtem el a jóga tanulmányozását. Eleinte fel sem merült bennem, hogy oktató leszek. Kizárólag saját egészségügyi problémám megoldására törekedtem. Ahogy a testem épült és gyógyult, úgy változtak meg a körülöttem lévő emberek, a saját érzéseim és gondolataim, letisztultak és egyszerűsödtek az élettel kapcsolatos nézeteim.

napraforgó

Egyszerűsödtek.

Talán ez egy igazán kifejező szó. A jóga tanításai, a jamák és nijámák annyira szépen érzékeltetik a helyes és helytelen közötti különbségeket, hogy ezek követésével egyre inkább kitisztultak a cselekedeteim.Egyre jobban figyeltem a belső mesteremre, egyre több rossz szokástól szabadultam meg, egyre jobban elhittem, hogy van olyan érték, amit adhatok másoknak. Kicsiben kezdtem, bár igazából a legnehezebb közeggel, a gyerekekkel. A gyerekek végtelen őszintesége nagyon bájos, azonban azonnali választ ad saját magadra, a tanításodra. Egy felnőtt rejtegeti a belső világát, a gondolatait, még egy-egy betegséget is, pedig a jógaoktatónak tudnia kell, hogy milyen tanulóval áll szemben, hiszen csak akkor tud valóban segíteni. Tanulmányaimat saját élethelyzetem folyamatosan ösztönözte. Várandósan végeztem el a Kismama flow jógaoktató képzést, így az elmélet azonnal tapasztalássá vált. Babás mozgásfejlesztő oktatóként saját gyermekeim fejlődését is nyomon tudtam követni, és igyekszem ezzel a tudással a hozzám forduló édesanyákat is megsegíteni. Ahogy nőttek a gyerekek, úgy nőtt bennem a tudásvágy, a fejlődni akarás. A tanulás sosem áll meg, mindig van hova fejlődni, mindig van kitől tanulni. Szerettem volna teljesen megérteni a test, a női test működését és változásait, így tudásomat kiegészítettem hatha jóga, szülés utáni jóga és szétnyílt hasizomregeneráló tanulmányokkal is. Alakul a kép. Szándékosan nem írom, hogy „Hú de jó, már mindent tudok” Sokat tanultam, sokat tapasztaltam, de ahogy az elmúlt egy évben is sokat kellett változtatni, felismerni magunkban az értékeket és lehetőségeket, úgy az idei évben is biztos vagyok benne, hogy rengeteg fejlődés és tanulás lesz. Hálás vagyok Neked, aki online jelenlét mellett is kapcsolódsz velem. Hogy kitartasz a jóga mellett, mert felismerted jótékony hatásait a testre, a lélekre és a tudatra. Hálás vagyok, hogy megosztod és megismerteted másokkal is tanításaimat, hiszen a jelenlegi helyzetben minden ajánlás és támogatás számít. Ha szeretnél csatlakozni a jógaórákra, csak lépj az „órarend” menüre.

Érzéseink és személyiségünk az egonk részei. Nem azonosak a belső mesterünkkel, ahol csend és béke honol.

TANULMÁNYOK

2016. ASRAM Jógaközpont – Csíki Mariann: 95 órás Gyermekjóga oktató 

2017. ASRAM Jógaközpont – Varga Judit&Csíki Mariann: 125 órás Kismama Flow oktató és Babás mozgásfejlesztő oktató 

2018. Fekete Krisztina: Flatcore – Törzs és szétnyílt hasizom regeneráló oktatóképzés

 2019. ANAHITA Szellemi és Jógaközpont – Nagy József&Brávácz Alexandra: 250 órás minősített hatha jógaoktató 

2019. MJSZ minősített jógaoktató 2020. Fekete Krisztina: Komplex szülés utáni regeneráló jógaoktatóképzés

 2020-2021. Mesterképzés YogaIndra Jógaiskola Nagy József Jógamester