Igazság – Szatja

Te hiszel az igazságban?

Azt mondják mindig utat tör magának.


Sokan úgy vélik az igazság nem mindig működik. Az biztos, hogy sok esetben csábítóbb lehet ferdíteni a valóságot, elhallgatni az igazságot, hogy elodázzunk bizonyos eseményeket vagy következményeket.


De tisztában vagyunk azzal, hogy ilyenkor mi is történik valójában? Szerintem nem.


Amikor nem tudsz szembenézni az igazsággal, a szőnyeg alá söpörsz, félre nézel vagy elodázol, akkor valójában saját magadnak ártasz a legtöbbet.


Egyrészt a belső harc felemészt. Folyamatos stresszben élsz, ami biztosan valamilyen komoly betegséget okoz. Amivel pedig majd hosszú ideig, vagy akár életed végéig kell együtt élned, emlékeztetve arra, hogy csak az igaz út lehet a tiszta, jó és egészséges.


Másrészt tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért is jó hazugságban élni? Valódi élet az? Szabadnak érzed magad reggel amikor felkelsz?


A hazugságokkal saját elméd fogságába kerülsz. Ráadásul minél többször hazudsz, ferdítesz, füllentesz, annál nagyobb tengerbe kerülsz és egyre kisebb lesz a csónakod…egyre nehezebb kimászni. Ha pedig sikerül mégis, akkor ne lepődj meg, hogy szinte senki sem érti mit is keresel újra a parton.


Egy biztos: az Igazság a legtöbb esetben nem mindig kellemes. Legalábbis nem mindenkinek. Ezért ha tartod is magad a jóga szabályaihoz és hű leszel hozzá, akkor is maradj „ártalmatlan” vagyis ahimszá.

Úgy tálald az igazságot, mintha virágcsokrot nyújtanál át.


Legyen ez a fő szabályod.


Legnagyobb szeretettel 💙


Namaste

Orsy

Facebook
Pinterest
Twitter