Férfi energia fontossága

NEMZETKÖZI FÉRFI NAP JEGYÉBEN – A FÉRFI ENERGIA FONTOSSÁGA

Mint ahogyan az éremnek is, az embernek is két oldala van. Legyél akár nő vagy férfi, mindkét energia hatással van a hétköznapi életedre, a hozzáállásodra, a gondolkodásodra, a cselekedeteidre. Van egy női aspektusod és egy férfi apsektusod is. Szerencsés esetben ezek az energiák szépen egyensúlyban, békében élnek egymás mellett, támogatva Téged a céljaid elérésében, az életedben.

Azonban mi történik, ha kibillen az egyensúly?

Nyilván nem leszel békés, legyél akár nő vagy férfi, elkezdesz túl nőies lenni férfiként, vagy túl férfias lenni nőként, elégedettlen leszel magaddal, a pároddal, a párkapcsolatoddal.

Rugaszkodjunk el kicsit az emancipációtól, a politikától és térjünk vissza a természethez. Nézd meg milyen feladatai voltak az ősembernek. A nő gyűjtögetett, gondozott, féltette a családot, vigyázott a tűzre. A férfi teremtett, vadászott, harcolt, területet foglalt, védelmezte a családot. A nőnek mindig egy kicsit „varázsolnia” kellett abból, ami van, ami éppen körül vette, abból kellett mindent megoldania és intuíciója által vezetve hagyni, hogy a teremtés, a férfi tegye és tehesse azt, amiben a legjobb. Mert egy férfi, aki meg tudja élni, zabolázni a férfi energiáit, az manifesztál, teremt, alkot, épít. Az anyagi vagyon teremtése is a férfi energia képviselése. Ez nem azt jelenti, hogy egy nő nem lehet vagyonos, nem teremthet, de az biztos, hogy olyankor dominánsabb a férfi energia benne, és talán gyakoribb is, hogy pont emiatt nehezebben is talál olyan társra, aki igazán és eléggé férfi tud lenni mellette, vagy akit ő eléggé férfiasnak tud látni. ÉS EZ ITT A KULCS!

Egy férfi akkor lehet IGAZI FÉRFI, hogyha hagyják, hogy a természet által ráruházott feladatokat ő láthassa el. A nő is akkor tud lenni igazán nő, ha igazi férfi a társa, és nem neki kell megoldania azokat a feladatokat, amik energetikailag a férfi erőt képviselik. Ha tudod magadról nőként, hogy mindenhez is értesz, hogy fizikailag is erős vagy, akkor is hagyd, hogy a társad, a FÉRFI megtehesse azokat a dolgokat, amiktől erősebbnek, talpraesettebbnek, férfiasabbnak érezheti magát. Hogy megkűzdhessen a nehézségeivel, mert egy férfinak kell a küzdelem. Legyél mellette támogató, szerető társként, hogyha visszahúzódni akar, ha törődésre, lágyságra van szüksége, akkor megadhasd neki. Ha férfi vagy, akkor vedd észre mikor viszi túlzásba a társad a teremtést, mikor old meg olyan feladatokat, amiket nőként nem feltétlen neki kellene. Mert egy nő csavaroz, bútort szerel, izzót cserél, cipekedik, fest és épít is ha kell, ha nincs az az erő mellette, aki megtegye (sőt akkor is megteszi, ha mellette van, mert egy nő türelmetlen és nem szeret várni.). De ettől ő nem lesz egyensúlyban, férfiként Te pedig nem lehetsz elég erős és férfias, ha mindezt hagyod, hogy ő csinálja. Nem véletlenül van két különböző nem, nem véletlenül különbözik egy férfi és egy nő fizikai testfelépítése. Erő és lágyság kéz a kézben jár. Az erőé a jobbkéz, a lágyságé a balkéz…

Találd meg Te is a saját szereped az életben, éld meg, ne fogd vissza magad, mert akkor lehetsz igazán boldog, ha önmagad lehetsz. 

Namaste

Orsy

Facebook
Pinterest
Twitter