Apró részletek

A minap beszélgettem egy ismerősömmel az apró részletekről. Te észreveszed az apró részleteket, változásokat?


Most nem arra gondolok, mint „részletek”, hogy szépen fésült-e valaki haja és figyel a megjelenésénél vagy a környezetében az apróságokra, hanem az egymással való kapcsolódások során. A finomenergetikai részletekre.


Ahogy korosodunk szerintem ez egyre jobban kialakul. Egyrészt azért is lehet így, mert egyre több az élettapasztalatunk, másrészt azért, mert egyre kevésbé figyelünk csak saját magunkra, sokkal többet viszont másokra. Azáltal, hogy egyaránt vagyunk befelé és kifelé is, egyensúlyban, könnyebben észleljük azokat a rezgéseket, amiket mások esetleg nem.


Miért jó ez? Miért hasznos?


Mert szavak nélkül is érteni fogod egy-egy ember indíttatását, viselkedését, megnyilvánulását, vagy szavainak valódi tartalmát.


A jógában ezt az állapotot a figyelem irányításával gyakoroljuk, valamint az fizikai gyakorlás során, amikor benne maradunk egy-egy testhelyzetben. Lehet, hogy percekig is maradunk, nem csak pár légzéskörig. Így lehetőségünk van a legapróbb változtatások következményeit is megfigyelni.


Ahogy pedig csiszolódik az elme, válsz egyre tudatosabbá, látod meg egyre jobban a környezetedben zajló események valódiságát.


És már nem kellenek magyarázatok, mert anélkül is bizonyos leszel mi miért történik úgy ahogyan.


A jóga ezért sem sport. A jóga megfigyelés, a jóga értekezés, a jóga életmód, a jóga filozófia.


Sok-sok áldásos hatása közül én ezt szeretem az egyik legjobban.

Namaste

Orsy

Facebook
Pinterest
Twitter